Hjælp til Køb af Bolig
Der kan være mange grunde til at man er på udkig efter en ny bolig. Men uanset din situation, så starter det hele typisk med boligsøgning på internettet, for at se dine muligheder. Man bliver hurtigt opslugt af alle mulighederne. Er du stadig interesseret i køb af bolig efter flere timers research på de forskellige sider, så er det tid til at kontakte banken, for at høre om dine økonomiske muligheder, som hvad du kan tage af låne.
Kontakt din bank
Find ud af de økonomiske rammer ved at kontakte din bank. På trods af tidligere råd fra banken om dine muligheder, så kan disse muligheder være udløbet, og så det er relevant at høre dine nye muligheder. Hos banken vil de altid gå ud fra at din finansiering bliver gennemført med den laveste fastforrentede lån med afdrag. Har enten din privatøkonomi eller arbejdssituation ændret sig, så skal der laves nye beregninger for dit lån.
Går du og får fremvist boliger ud fra en gammel godkendelse fra banken. Så kan du risikere at blive skuffet, hvis du finder drømmeboligen, og så finder ud af at det ikke længere er en mulighed, da du har brug for en ny godkendelse. Og i værste fald finder du ud af at boligkøbet ikke længere er en realitet på grund af de økonomiske omstændigheder.
Som noget af det første skal du kontakte din bankrådgiver ved boligkøb, hvis du har taget den endelige beslutning for køb af bolig. Husk at fortælle banken, hvis du i forvejen har en bolig, som skal sælges, så den kan tages med i forudsætningerne og blive medregnet til det forventede provenu. Du skal også være klar på at banken vil bede om et budget for din daglige økonomi.
Få lavet budgettet over din daglige økonomi allerede inden du kontakter din bankrådgiver. Du skal samtidig kunne fremvise dine lønsedler fra det sidste år og din seneste årsopgørelse og til sidst din pensionsopsparing. Er i et par der skal lave et boligkøb, så beder banken om informationerne fra jer begge to.
Hvis I er to der skal købe bolig sammen skal banken bruge informationerne for jer begge to. Din bankrådgiver vil herefter vurdere din økonomiske situation og derefter vende tilbage til dig med et vejledende bud på, hvor meget i vil kunne købe bolig for.
Er Køb af Bolig en god investering?
Hvis du leder efter den største forrentning på din investering, så er der mange andre muligheder end et boligkøb. De fleste danskere har dog ikke økonomien til at investere mange penge i aktier og samtidig købe en bolig. Derfor vælger mange at investere deres penge i et boligkøb, da de samtidig kan bo i den.
Her er en gennemgang på 5 forskellige rådgiverfunktioner
1. Tinglysning af skøde
Det er ofte tilfældet at det er nødvendigt med en boligadvokat, der skal sørge for udarbejdelse af skøde og tinglysning.
Boligadvokater tilbyder et advokatforbehold i købsaftalen. Hvilket betyder, at du får et forhold, hvor du har mulighed inden for en lille uges tid at trække dig ud af købsaftalen.
Har du allerede har en køber til din bolig, så er det muligt at få hele dit købsforløb til en meget mindre pris hos en boligadvokat, end hvad en ejendomsmægler ville koste.
Prisen kan variere meget efter behov. Alt fra mellem 2.000 -12.000 kr. Det kan være du kun ønsker tinglysning eller også vil have juridisk rådgivning.
2. Købermægler
Med en købermægler kan du få hjælp til at få prisen ned. Det er altid muligt at få et nedslag selv, men med en købermægler, så kan mægleren muligvis skaffe dig et ekstra nedslag.
3. Økonomisk rådgivning af boligadvokat
Det er også muligt at få økonomisk rådgivning uden om banken. Det kan f.eks. være rådgivning fra en boligadvokat. Det vil være rådgivningsamt vejledning omkring alle de økonomiske aspekter af huskøbet. Altså finansieringen af boligen, valg af pengeinstitut til lån, hjælp til rådighedsbeløbet og dine gældsfaktor. Samtidig kan en boligadvokat give råd omkring omkostningerne til en ombygning af hus eller andre udvidelser i fremtiden.
4. Byggeteknisk rådgiver
Det er den byggetekniske rådgiver som vil gennemgådin boligs fysiske tilstand, den byggetekniske rådgiver sikrer dig mod overraskelser med de forskellige dele af huset, som kælderen, taget, elinstallationerne osv. Det er meget relevant at have en byggetekniker med på råd, hvis du har tænkt dig at købe en ejerbolig som hus, villalejlighed, ejerlejlighed, rækkehus eller sommerhus.
5. Internettet
På internettet kan du meget nemt og hurtigt undersøge de forskellige boligpriser landet over.