Bolig Renovering

Bolig Renovering eller Bolig Ombygning

Renovering af dit hus og ombygning af dit hus ses oftest som to sider af samme sag, men egentligt er der først tale om en reel ombygning af huset, når der foretages omhyggelige skift i dit hus aktuelle rammer. Når der så er tale om en bolig renovering, så er det for at forbedre huset funktionelle og æstetiske  grunde.

I denne blog vil vi tage fat i bolig renovering. Du vil få et overblik over, hvordan man normalt går i gang med et bolig renoveringsprojekt. Og hvad du skal undgå og hvad du skal huske.

Totalrenovering eller blot en Overflade Renovering?

Det første du skal finde ud af er, hvad skal der renoveres?
Det vil være meget relevant at finde ud af om du skal have renoveret alle rum og overflader, eller om du blot skal have renoveret nye fronter i køkkenet og malet i værelserne.
Ved en totalrenovering så bliver der normalt nedbrudt vægge og gulve for at bygge det op på ny. Badeværelse og køkken renoveres normalt også under en totalrenovering og der bliver primært bygget på planløsning. Men ved en overflade renovering forstås det som, at der bare skal slibes gulv, males vægge og af toilettet.

Når du har besluttet dig for at dit hus skal renoveres, så kan det være forvirrende at komme i gang. Fordi hvad skal du egentligt starte med? Skal du starte med at vælge dit nye køkken? har du brug for at ansøge hos kommunen? hvor lang tid vil projektet tage? hvad vil det koste? Du har uendelige spørgsmål.

Tal med din bank

Det er altid en god ide at tale med banken inden du går i gang med dit projekt, så du kan finde ud af om du overhovedet har budgettet til en bolig renovering. Uanset om det er en totalrenovering eller blot en overflade renovering.

Det anbefales at man hyrer en arkitekt ved renovering af huset eller renovering af lejligheden. Det er nemlig en meget omfattende opgave. Der kan være stor variation i forhold til prisen og årsagen til den store variation er, at prisen er afhængig af renoveringens omfang og om det kun er en indvendig renovation eller også udvendig du har brug for.

Hvor meget koster det at Totalrenovere din Bolig?

Der er naturligvis ingen fast pris på en bolig renovering. Prisen afhænger af hvor stort projektet er og hvor meget der skal laves. Normalt måler man prisen i kvadratmeter pris. Gennemsnitligt set er prisen på omkring 8.000 kr. pr kvadratmeter for en totalrenovering, hvor at en overfladerenovering normalvis ligger omkring 4.500 kr. pr. kvadratmeter i gennemsnittet. Dette er dog kun gennemsnittet ud fra nogle forskellige renoveringsprojekter.
Ved de rigtig store og dyre projekter kan det koste op mod 13.000 kr. pr. kvadratmeter eller mere, men dette er kun hvis du ønsker højere standarder og en meget mere kompleks løsning. 
Disse priser inkluderer selvfølgelig alle de omkostninger som ville være ved projektet, altså materialer og håndværkertjenesterne.

Typiske priser indenfor renovering eller ombygning af hus kan ses herunder

– Skift af beklædning og/eller efterisolering: 1.200 – 2.000 kr. pr. kvadratmeter

– Et nyt tag: 1.000 – 2.600 kr. pr. kvadratmeter

– Dræning: 2.600 – 4.500 kr. pr. løbende meter

– Totalrenovering: 4.500 – 13.000 kr. pr. kvadratmeter (gennemsnit på 7.800 kr. pr. kvadratmeter)

– Nyt badeværelse: 165.000 – 260.000 kr.

– En tilbygning: 15.000 – 30.000 kr. pr. kvadratmeter (gennemsnit på 18.000 kr. pr. kvadratmeter)

– Bygning eller udvidelse af kvist: 65.000 – 200.000 kr.

Hvilken værdiforøgelse kan du forvente?

Ved en en komplet bolig renovering er der intet rigtigt svar på dette spørgsmål. Der er en række forskellige faktorer som spiller ind. Hvilken stil har du renoveret til? Generelt set stiger din bolig i værdi hvis du har lavet en bolig renovering i neutrale farver og en populær stil som mange kan lide. Er det renovering af hus eller renovering af lejlighed? Det er også forskelligt for hvor meget en lejlighed kan stige i værdiforøgelse frem for et hus.
Med en større før og efter standard af boligen, så vil din bolig også umiddelbart stige mere i værdi. 
Hvis du gerne vil finde ud af hvilken slags værdiforøgelse du kan forvente af en renovering, så er det en ide at undersøge forskellige sandarder for boliger der bliver solgt i dit område. 

Processen for dit Bolig renoveringsprojekt

Når du er færdig med at planlægge hele projektet. Og har taget beslutninger om hvilke materialer der skal bruges, samt valgt planlægningsløsning, så er det tid til at starte udbudsprocessen hurtigst muligt.

Normalvis tager det op i mod en måned før du er klar til at underskrive en kontrakt med din entreprenør. Det kan dog gå hurtigere under mindre projekter.

– Entreprenøren vil oftest komme på besøg inden for et par uger efter din forespørgsel.

– Jo mere komplekst dit projekt er jo længere tid kan det tage før entreprenøren kommer med et tilbud. 

– Når du har accepteret et tilbud, så kan der gå nogle uger før alt er fastlagt.

Kan du bo i huset under en Bolig Renovering?

Du bør vurdere om det overhovedet er muligt at bo i huset under renoveringen, inden du går i gang med planlægningen. Hvis renoveringen f.eks. er skyld i, at du på tidspunkter står uden toilet, vaskemaskine eller køkken, så ville det ikke være optimalt at bo i huset under renoveringen. Samtidig hvis det er en totalrenovering, så vil der komme en masse byggerod og støv i hele boligen. 

Den bedste ide ville være, at bo i dit sommerhus, hos en ven eller familiemedlem under renoveringen – hvis det er muligt. Hvis du på trods af rådet om at flytte væk fra boligen bliver boende under renoveringen, så er det vigtigt, at arbejdet bliver planlagt efter det, så du kan få din dagligdag til at fungere, og håndværkerne samtidig kan lave det arbejde, som skal laves. Samtidig er det vigtigt at orientere håndværkerne om at i bliver boende under renoveringen, inden kontrakten underskrives. 

 

Få 10 konkrete tips til et vellykket renoveringsprojekt

  1. Start tidligt i processen med planlægningen.
  2. Tal også med banken hurtigst muligt, for at få et overblik over dit budget.
  3. Få afsat tid til udbudsprocessen
  4. Få fat i tre tilbud fra entreprenører. Hvis tilbuddene er seriøse, så er det nok med tre tilbud.
  5. Få lavet en handlingsplan og en kontrakt med din entreprenør. Der skal gerne indgå datoer og milepæle for projektet, så du kan holde styr på fremskridtene af projektet.
  6. Overvurder ikke dig selv og dine evner til din indsats i projektet.
  7. Besøg byggepladsen regelmæssigt, så du aktivt sørger for at milepælene og datoerne bliver nået.
  8. Husk at hold en professionel og ordentlig kommunikation med håndværkerne.
  9. Få gået en gennemgang af hele projektet, inden du betaler det sidste af omkostningerne.
  10. God ide at afslutte projektet ved at få tilsendt de nødvendige dokumenter.

 

 

Gulvlægger

Hvornår har du brug for en gulvlægger? Der er flere situationer, hvor du kan have brug for en gulvlægger til at hjælpe dig med dine

Læs mere »
Folieindpakning af biler version 1

Folieindpakning af biler

Folie af din bil Foliering af bilen er en nem og effektiv måde at fremhæve og styrke sin visuelle identitet. Denne metode tilbyder enestående muligheder

Læs mere »
Fugemand

Epoxy gulv

Holdbare gulvbelægning Hvis du overvejer at få et epoxy gulv installeret eller bare er nysgerrig efter at lære mere om denne type gulvbelægning, er du

Læs mere »
Hvad en maler København kan tilbyde?

Maler København

Hvad kan en maler tilbyde? En professionel maler kan tilbyde en bred vifte af tjenester, der kan hjælpe med at forvandle dit hjem. Udover at

Læs mere »
varmepumpe

ejendomsservice

Hvad er en varmpumpe Varmepumper kan bruges til opvarmning og køling af bygninger og er en energieffektiv løsning, der kan reducere energiforbruget. Ved at installere

Læs mere »